Lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi ilçe sınırlarını aştı

Feke ilçesinde bin rakımlı Gedikli Mahallesi’nde bir çiftçi Tufanbeyli fasulyesini kendi bölgelerinde üretip hasat etti. Klasik sistemlerle organik üretim yapan çiftçiler randımandan ve fasulye kalitesinin yüksek olmasından ötürü şad olduklarını söz etti.

Üretici İbrahim Gün, bölgenin iklim koşullarının ve toprağının eserlerde yüksek randıman ve kalite oluşturduğunu söz ederek, “Adana’nın Feke ilçesine bağlı Toroslar’ın dağlarının eteğinde klâsik yollarla fasulye hasadımızı yaptık. Coğrafik işaret ile lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi doğal kar suları ile sulanarak üretildi. Randımanı ve lezzeti bizleri sevindirdi. Doğal organik bir ürün” dedi.

KAYNAK: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir